Β. Κεγκέρογλου: Απαράδεκτη και ανάλγητη η απόφαση για έξωση σεισμόπληκτων από τους οικίσκους

Με αφορμή το έγγραφο – απόφαση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για έξωση από τους οικίσκους 11 οικογενειών, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου προέβη στην παρακάτω ανάρτηση:

Ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 που έπληξε το δήμο Μινώα Πεδιάδας και την ευρύτερη περιοχή, προκάλεσε τεράστιο οικιστικό πρόβλημα που αφορά ιδιοκτήτες αλλά και ενοικιαστές. 

Η πρόσφατη απόφαση για την έξωση 11 οικογενειών από τους οικίσκους που ενεργοποιήθηκε 2 χρόνια μετά, είναι απαράδεκτη και ανάλγητη γιατί αφορά κυρίως οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, ΑμεΑ, πολυμελείς οικογένειες, κάτω σπό το όριο της φτώχειας κλπ 

Μόλις πληροφορηθήκαμε το γεγονός, φέραμε σε επαφή τις υπό έξωση οικογένειες σεισμοπαθείς με το δικηγόρο που προσφέρθηκε προκειμένου να γίνουν όλες οι νομικές ενέργειες για την προστασία τους. 

Επιπλέον, ενημερώσαμε τους σεισμόπληκτους ότι θα εισηγηθούμε στο δημοτικό συμβούλιο την διεύρυνση των κριτηρίων με τις οικογένειες ευάλωτων και ευπαθών ομάδων. 

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι: 

1.Όσοι πήραν οικίσκο τον πήραν με απόφαση του δήμου και κανείς δεν τον κατέλαβε αυθαίρετα. 

2.Υπάρχουν δεκάδες οικογένειες που μένουν σε συγγενικά σπίτια ή με κίνδυνο της ζωής τους στα κίτρινα! 

3.Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου δεν λειτούργησε αποτελεσματικά. 

4.Στις σεισμόπληκτες περιοχές δεν υπάρχουν σπίτια προς ενοικίαση. 

Με βάση τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι ο κύριος στόχος μας πρέπει να είναι η απλοποίηση της διαδικασίας για την επισκευή και ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων κτιρίων, αφού είναι γνωστό ότι από τους 2.700 φακέλους που έχουν κατατεθεί, έχουν δοθεί 30 περίπου εγκρίσεις.

 Ασφαλώς μέχρι τότε πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των σεισμόπληκτων και καμιά οικογένεια να μην βρεθεί στο δρόμο και είμαστε αποφασισμένοι να το διασφαλίσουμε!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί